Udruga Osmijeh: Državno prvenstvo u dresurnom jahanju za osobe s invaliditetom

Dresurno je jahanje za osobe s invaliditetom 1996. godine uključeno u program paraolimpijskih igara

 

Udruga Osmijeh – udruga za terapijsko jahanje iz Koprivničko-križevačke županije - domaćin je Prvenstva Republike Hrvatske u dresurnom jahanju za osobe s invaliditetom koje će se održati ovog vikenda, 13. i 14. svibnja, u Peterancu, Frana Galovića 140 (prostor Ergele Galop). Prvenstvo organizira Hrvatski konjički savez osoba s invaliditetom, a glavni pokrovitelj manifestacije je Hrvatski paraolimpijski odbor.

Ova paraolimpijska disciplina svoje temelje zasniva upravo na terapijskom jahanju. Zahvaljujući razvoju i prepoznavanju terapijskog jahanja kao iznimno učinkovite terapije u velikom broju različitih tegoba, danas se djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom pruža mogućnost da kroz fazu terapijskog jahanja unose nove sadržaje u svoje satove te napredovanjem krenu prema počecima sportskog jahanja.

Dresurno je jahanje za osobe s invaliditetom 1996. godine uključeno u program paraolimpijskih igara.

Brigu o sportskom jahanju osoba s invaliditetom u Hrvatskoj provodi Hrvatski konjički savez osoba s invaliditetom (HKSOI) te Hrvatski paraolimpijski odbor, koji kao krovna organizacija skrbi o osiguranju i financiranju sportskih natjecanja, pripremama sportaša te odlascima na međunarodna natjecateljska događanja.

Petra Čolig

 

Povezane vijesti