Eva Goluža: Hrvatska skijašica osvojila Europa kup u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom

Veselje je bilo veliko: Hrvatska prvi puta u svojoj povijesti ima osvajačicu Europa kupa u skijanju za osobe s invaliditetom

 

U švicarskom Veysonnazu odvijala su se uzbudljiva nadmetanja na finalu utrke Europa kupa u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom. Nakon što je Eva Goluža slavila u veleslalomu, to ponovila je uspjeh i u slalomu u konkurenciji slijepih i slabovidnih skijašica s vodičem Anom Žigman.

Lauf u veleslalomu prošao je bez problema i Eva je uvjerljivo osvojila prvo mjesto. U utrci slaloma bilo je i drame - u drugom laufu Eva Goluža je pala. Vjerovalo se da je završena i borba za prvo mjesto u ukupnom poretku Europa kupa. No uslijedilo je energično Evino dizanje i nastavak vožnje. Prednost iz prve vožnje bila je velika, ali usprkos tome nije bilo sigurno je li to dovoljno i za pobjedu u ukupnom poretku Europa kupa. Eva je prošla cilj, a semafor je pokazao 1. mjesto!

Veselje je bilo veliko. Hrvatska prvi puta u svojoj povijesti  ima osvajačicu Europa kupa u skijanju za osobe s invaliditetom!

"Slavlje će pričekati, čekaju nas zadnje dvije utrke sezone, a zatim podvlačimo crtu, analiziramo što smo napravili i postavljamo nove ciljeve za slijedeću sezonu", izjavila je presretna Eva Goluža.

Eva Goluža je slavila s ukupno 625 bodova, druga je Belgijka Sana Eleonor sa 560 bodova, a treća je Njemica Ristau Noemi Ewa. u Evinoj konkurenciji nastupilo je 15 skijašica iz 13 država.

Spomenimo i Lovru Dokića koji je u konkurenciji stojećih skijaša u veleslalomu zauzeo 11. mjesto. Dino Sokolović i Damir Mizdrak nisu nastupili zbog ozljeda.

Darko Matić / HPO