Krapina: Udruga osoba s intelektualnim teškoćama traži pomoćne radnike u radionicama za osobe s invaliditetom

Ciljevi Udruge su uključivanje osoba s mentalnim teškoćama u život lokalne zajednice, poboljšanje kvalitete njihova života, te osposobljavanje za veću samostalnost u vlastitoj obitelji i lokalnoj sredini

 

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Krapina objavila je natječaj za dvoje pomoćnih radnika/ca u radionicama za osobe s invaliditetom na području Krapine u Krapinsko-zagorskoj županiji, na određeno vrijeme, radi povećanog opsega posla.

Zaposlenje je na puno radno vrijeme, u prijepodnevnoj smjeni, bez mogućnosti smještaja i naknade za prijevoz.

Uvjeti na radnom mjestu podrazumijevaju rad na jednom mjestu.

Kod posloprimca kao razina obrazovanja traži se završena osnovna škola ili završena srednja škola od tri godine.

U opis poslova spadaju: individualna pomoć korisnicima i pomoć postavama javnih prezentacija radova korisnika.

Postoji mogućnost korištenja Mjera aktivne politike zapošljavanja.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje 8. ožujka 2017., a rok za prijavu je do četvrtka, 16. ožujka 2017.

Svi zainteresirani mogu se obratiti poslodavcu putem emaila: info@mrokrapina.hr.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Krapina osnovana je 1978. godine, a okuplja s mentalnom retardacijom radi poboljšanja njihove kvalitete življenja i socijalizacije u lokalnu sredinu. Djeluje kroz poludnevni boravak, klubove u Krapini, Zaboku i Radoboju, savjetovalište, individualne defektološke i psihosocijalne tretmane te ciljane projekte i radionice. Razvija partnerske odnose s Krapinsko-zagorskom županijom, jedinicama lokalne vlasti, osnovnim školama, srednjom školom Krapina, Centrom za socijalnu skrb Krapina i srodnim udrugama. Sudjeluje na druženjima i sportskim natjecanjima u organizaciji Hrvatskog saveza udruga za osobe s mentalnom retardacijom i matičnih udruga, a njeguje i tradicijske vrijednosti Zagorja kroz glazbeno plesni izričaj i izradu unikatnih suvenira.

Ciljevi Udruge su uključivanje osoba s mentalnim teškoćama u život lokalne zajednice, poboljšanje kvalitete njihova života, poticanje iznošenja vlastitih želja i razvijanje radnih vještina i znanja, osposobljavanje za veću samostalnost življenja u vlastitoj obitelji i lokalnoj sredini, te zaštita prava i dostojanstva osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.

K. Klanjčić