Udruga Visoki jablani: Umjetnički kamp za osobe s invaliditetom

"Ideja je organizirati seriju umjetničkih radionica za mlade s invaliditetom, od 15 do 25 godina, s ciljem razvoja socijalnih i kreativnih vještina i znanja korisnika", poručuju organizatori

 

Udruga za rehabilitaciju i edukaciju Visoki jablani iz Rovinja (www.facebook.com/Udruga-Visoki-Jablani-139349836232501) i Centar za istraživanje, edukaciju i primjenu novih znanja UP2DATE iz Zagreba (www.up2date.hr) pripremaju projekt radnog naziva 'Umjetnički kamp za osobe s invaliditetom'. 

Projekt planiraju prijaviti na poziv za dostavu projektnih prijedloga 'Umjetnost i kultura za mlade' koji će biti sufinanciran sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program: OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

"Ideja je organizirati seriju umjetničkih radionica za mlade s invaliditetom, od 15 do 25 godina, s ciljem razvoja socijalnih i kreativnih vještina i znanja kod korisnika, a koja će doprinijeti njihovom socijalnom uključivanju i boljoj integraciji u društvo. Predvidjeli smo organizirati glazbenu radionicu, kazališno-dramsku i radionicu kreativnog pisanja, fotografsku te radionicu primjenjene umjetnosti.

Očekujemo da bi rezultati natječaja mogli biti objavljeni najranije u rujnu 2017. te bi sam Kamp bio organiziran u proljeće 2018. Lokacija kampa će vjerojatno biti u Istarskim toplicama ili nekom sličnom kapacitetu prilagođenom za osobe s invaliditetom. Troškovi puta, boravka u kampu i sudjelovanja na radionicama bi svim sudionicima/ama te potrebnim asistentima i pratiteljima bili pokriveni iz projekta.

Kako bismo mogli predvidjeti broj sudionika/ca i kvalitetno organizirati 'Umjetnički kamp', želimo unaprijed provjeriti interes krajnjih korisnika i prikupiti sve potrebne informacije za kvalitetan razvoj projekta", poručuju organizatori.

 Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u 'Umjetničkom kampu', popunite upitnik na linku goo.gl/forms/O6WxJyFg7Ydsxcqk2 najkasnije do 18. ožujka 2017. godine.

In Portal