Dobra vijest: Osam osoba s invaliditetom završili program 'Osnaživanje kompetencija za zapošljavanje u drogerijama'

Projekt 'Osnaživanje kompetencija za zapošljavanje u drogerijama' prvi je edukacijski program u Hrvatskoj usmjeren na razvijanje novog standarda drogerijskog zanimanja prema Hrvatskom kvalifikacijskom okviru

 

U utorak, 7. veljače svečanim uručenjem Uvjerenja o osposobljavanju završeno je školovanje prve generacije drogerista u Hrvatskoj, piše poslovni.hr.

Pedeset nezaposlenih osoba, od kojih osam osoba s invaliditetom, uspješno su završili program 'Osnaživanje kompetencija za zapošljavanje u drogerijama' koji je inicirala Ustanova za obrazovanje odraslih – Callidus u partnerstvu s dm-om i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ).

Polaznici su se upoznali s detaljima i specifičnostima asortimana drogerija, osnovnim poslovnim procesima te temeljima marketinga i poslovne komunikacije. Praktični dio nastave odvijao se u prodavaonicama dm-a uz mentorsku podršku šesnaest djelatnika dm-a te su polaznici iz prve ruke upoznali svakodnevna zaduženja zaposlenika u drogeriji.

"dm je u Hrvatskoj prisutan već dvadeset godina tijekom kojih smo stekli vještine i znanja kojima želimo doprinijeti razvoju struke u skladu sa zahtjevima tržišta. Vjerujemo kako će ovaj projekt, koji spaja praktična iskustva naših djelatnika i suvremena teorijska znanja, dodatno doprinijeti razvoju dualnog obrazovanja u Hrvatskoj. Znanja proizašla iz ovog projekta oplemenit će sveobuhvatna edukacija u sklopu dm Akademije kojom ćemo djelatnicima dm-a osigurati specijaliziranu edukaciju za drogeriste", izjavila je Ana Fostač-Krilčić, prokuristica, voditeljica Ljudskih resursa i Prodajne regije u dm-u.

Projekt 'Osnaživanje kompetencija za zapošljavanje u drogerijama' prvi je edukacijski program u Hrvatskoj usmjeren na razvijanje novog standarda drogerijskog zanimanja prema Hrvatskom kvalifikacijskom okviru. Edukacijski program za potencijalne zaposlenike drogerija, prodavaonica zdrave hrane i prirodne kozmetike, ukupne vrijednosti od 1,051 milijun kuna, sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 95 posto.

Izvor: poslovni.hr

 

Povezane vijesti