Dr. Christiane Northrup: Žene imaju veću moć da se same iscijele jer imaju snažniju intuiciju od muškaraca

Patrijarhalno društvo, koje je ostavilo traga duboko u svijesti žena, nametnulo im je da budu ponizne, nemoćne, slabe, da ovise o ocu, suprugu i djeci. A to znači da ne vjeruju u vlastitu snagu

 

Dr. Christiane Northrup je ginekologinja i kirurginja te jedna od utemeljiteljica ženske klinike 'Žene ženama' u Yarmouthu u SAD-u. U svijetu je poznata kao pobornica za zdravlje žena i njihovo iscjeljenje.

Njezin pristup ženskom zdravlju nije konvencionalan jer uzima u obzir ne samo tijelo i fizičke simptome nego i emocije, um i dušu, dakle ženu u cjelini.

Dr. Northrup se tijekom višegodišnje prakse uvjerila u to koliko je za potpuno ozdravljenje svake žene važno da se ona poveže sa svojim unutarnjim vodstvom i da osvijesti vlastitu žensku mudrost.

Smatra da svaka žena ima potpuno pravo sama odlučivati o pitanjima koja se tiču njezinog tijela i zdravlja, poput mamografije, histerektomije i slično.

Drevne iscjeliteljske tradicije oduvijek su znale da su tijelo i um neodvojivi.

Nijedna bolest nije samo fizička – ona je i mentalna i emotivna.

To znači da su tjelesni simptomi vanjske manifestacije vašeg unutarnjeg bića, koje na nekoj dubljoj razini pati.

Tjelesni organi preko kemijskih tvari neuropeptida izravno komuniciraju s mozgom.

Neuropeptidi primaju poruke ili informacije od misli i emocija, a to znači da vaše misli i emocije izravno utječu na vaše fizičko tijelo i zdravlje.

Um se nalazi ne samo u mozgu nego u cijelom tijelu, točnije u svakoj stanici vašeg tijela!

Dr. Northrup smatra kako se danas općenito previše oslanjamo na pomoć liječnika i takvo ponašanje prisutno u našem društvu naziva ovisničkim.

U liječenju bolesti žene bi se trebale više oslanjati na vlastitu snagu i mudrost.

One imaju veću moć da se same iscijele jer imaju snažniju intuiciju i lakše se mogu povezati s najsuptilnijim dijelom sebe.

No patrijarhalno društvo, koje je ostavilo traga duboko u svijesti žena, nametnulo im je da budu ponizne, nemoćne, slabe, da ovise o ocu, suprugu i djeci. A to znači da ne vjeruju u vlastitu snagu.

Za razliku od muškaraca, koji se uglavnom služe lijevom polovicom mozga, zaduženom za razmišljanje i prenošenje misli, žene uz lijevu paralelno koriste i desnu polovicu mozga.

Desna polovica je zadužena za kreativnost i omogućuje bolju povezanost s tijelom. Stoga, žene imaju bolji uvid i pristup svojoj tjelesnoj mudrosti.

Menstruacijski ciklus žene prirodno se poklapa s Mjesečevim mijenama.

S obzirom na to da Mjesec upravlja plimom i osekom, isto tako utječe i na tjelesne tekućine u ženskom tijelu, kao i na nesvjesni um i snove.

Ciklusi makrokozmosa preslikavaju se na mikrokozmos ženskog tijela.

Mjesečnica kod žena obično započinje u vrijeme mladog Mjeseca.

Od početka menstruacijskog ciklusa do ovulacije žena je u svom “najboljem izdanju” - puna je poleta i energije.

Tada je za nju pravo vrijeme da započne neke nove projekte.

Ovulacija se najčešće događa za punog Mjeseca i tada je žena na vrhuncu mentalne i emocionalne kreativnosti, opuštenija je, zadovoljnija i otvorenija za primanje ljubavi.

Nakon ovulacije žena se obično povlači u sebe. Te cikluse bi svaka žena trebala poštovati.

Dakle, tijekom ovulacije dopustite sebi veću aktivnost i kreativnost, a kada tijelo traži odmor i povlačenje, nemojte ga ignorirati kako biste udovoljili zahtjevima obitelji ili okoline.

Slušajte vaše unutrašnje impulse i živite u skladu s prirodnim ciklusima.

Društvo u kojem živimo traži od vas da gušite osjećaje jer se njihovo izražavanje smatra odrazom slabosti.

No upravo vas to susprezanje emocija čini slabima i uzrokuje brojne bolesti.

Prema mišljenju dr. Northrup, emocija nije ta koja uzrokuje problem, nego je to vaša nemogućnost da se potpuno izrazite, otpustite emocije te slobodno reagirate na situacije.

Ženske bolesti često su krajnji rezultat emocija koje su godinama bile potiskivane.

"Neizražene emocije ostaju u tijelu poput sićušnih tempiranih bombi – one su bolest u inkubaciji", kaže dr. Northrup.

Žena koja u sebi nosu duboku neprerađenu tugu treba se isplakati i pritom joj trebaju podrška i razumijevanje, ali ne i sažalijevanje i pretjerano tješenje, jer bi to omelo i zaustavilo proces njezinog potpunog iscjeljenja. 

Dr. Nortrup se u svojoj dugogodišnjoj liječničkoj praksi susrela s brojnim oboljelim ženama koje su u sebi godinama nosile traume, poput seksualnog zlostavljanja i zanemarivanja.

Budući da je ženama teško suočiti se s tim teškim emocijama i otpustiti ih, one ih potisnu negdje duboko u skrivene “ladice” tijela, što se odražava na njihove unutarnje organe i u konačnici rezultira bolešću.

Izvor: alternativa-za-vas