Sandra Perković: Može li bolje od ovoga?

Naša diskašica srušila je 23 godine stari rekord mitinga koji je držala Njemica Ilke Wyludda (68,46 m), a na povratku iz Lausanne na Plesu ju je dočekao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

Sandra Perković ostvarila je i petu pobjedu u Dijamantnoj ligi. Nakon Dohe, New Yorka, Rima i Birminghama pobijedila je i u Lausanni. Pet nastupa  - pet pobjeda! I to uvjerljivih. S maksimalnih 20 bodova već je osvojila ukupno prvo mjesto u disku i drugu godinu za redom uzela dijamant koji dobivaju najbolji u disciplinama. Sandra je u Lausanni pobijedila s hicem iz druge serije - 68,96 metara. To joj je drugi najbolji hitac u karijeri.

- Sretna sam i zadovoljna. Pomalo i umorna od svega što se događalo u posljednja   dva tjedna. U Lausanni sam ostvarila najbolji rezultat sezone, novi rekord mitinga i novi rekord Dijamantne lige. Može li bolje?- rekla je Sandra, kojoj je ovo sedma pobjeda ove sezone, a računajući i prošlu to je njezina 12 uzastopna pobjeda.

U dvije godine od 22 natjecanja samo je jednom bila druga - 6. srpnja prošle godine na mitingu Dijamantne lige u Parizu pobijedila ju je Australka Dani Samuels.

Drugo mjesto jučer je osvojila Kubanka Yarelis Barrios (67,36), treća je bila Litavka Zinaida Sendruite (63,82).

- Nadala sam se dalekim hicima, ali ne baš toliko. Ušla sam u drugi hitac onako kako znam, punom parom. Nakon sporog Kaunasa, nakon Mediteranskih igara i klizavog kruga, nakon umornog Birminghama, opet sam ona prava - zaključila je Sandra.

VLM