E-Glas u Rijeci organizira edukaciju za terapeute

E-Glas organizira dvodnevnu edukaciju za terapeute na temu potpomognute komunikacije i upravljanja pogledom

 

Edukacija će se održati u Rijeci 26. i 27. 1. 2017. Neke od tema su sljedeće: Praćenje pogleda i potpomognuta komunikacija, procjena potreba korisnika potpomognute komunikacije, kalibracija uređaja za praćenje pogleda te radne postavke.

Edukcija će također uključivati predstavljanje koncepta krivulje učenja – od uzroka i posljedice preko pripreme za komunikaciju do potpune komunikacije. 

Puna cijena radionice je 1800 kuna, ali za ovu radionicu u Rijeci namijenjenu isključivo terapeutima osiguran je poseban popust od 80 posto te je subvencionirana cijena radionice 360 kuna.  Za vrijeme trajanja radionice osigurani su hrana i piće. Većina radionica zasnivat će se na praktičnom radu s opremom te je broj sudionika ograničen. Zbog toga organizatori zadržavaju pravo selekcije prijavljenih kandidata za radionicu.

Prijave za radionicu vrši se od 3. 1. 2017., a uplate kotizacije vršit će se nakon potvrde o prihvaćanju registracije za radionicu. Formular za prijave za radionicu nalazi se na poveznici: www.bit.ly/tobii-aac-radionicaDio predavanja bit će na engleskom jeziku i neće se prevoditi te je nužno znanje engleskog jezika za sve koji sudjeluju na radionici. Poželjno je (ali ne i obavezno) donijeti svoj laptop s Windowsima zbog kvalitetnijeg sudjelovanja u praktičnom radu.

Predavači su: Kasia Łuszczak, iz Poljske i stručnjak je za potpomognutu komunikaciju. Završila je poslijediplomski studij govora i jezične terapije (Collegium Da Vinci). Ima preko 10 godina praktičnog iskustva u radu s korisnicima potpomognute komunikacije, provođenju procjena te vođenju radionica i edukacija za terapeute i korisnike AAC-a.

Miroslav Vrankić radi kao profesor na Tehničkom fakultetu u Rijeci gdje je nositelj kolegija Asistivna tehnologija. Pored toga, osnivač je tvrtke E-Glas koja se bavi proizvodnjom asistivne tehnologije.

Ines Delzotto, diplomirala je na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu (ERF) Sveučilišta u Zagrebu i radi kao magistra edukacijske rehabilitacije u Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda Pula gdje je osnovala prvi službeni Kabinet za asistivnu tehnologiju u Hrvatskoj. Specijalizirala je asistivnu tehnologiju u Milanu na "Istituto di Ricovero e Cura a Carattere Scientifico S. Maria Nascente".

Radionica će se održati u četvrtak 26. 1. od 10 do 18 sati i u petak 27. 1. od 9 do 17 sati s pauzama za ručak.

 

Piše: Božica Ravlić