Dino Sokolović: Dobar start našeg najboljeg skijaša s invaliditetom na natjecanju u Austriji

Za natjecanja na Pitztaler Gletscheru prijavljeno je 30 zemalja s oko 100 natjecatelja u ženskoj i muškoj konkurenciji u kategorijama slijepi i slabovidni, stajaći i sjedeći

 

Na austrijskom Pitztaler Gletscheru vožena dva super veleslaloma  koja su se bodovala za IPCAS. Za Hrvatsku je nastupio Dino Sokolović  kojemu je to bila priprema za daljnje pripremna natjecanja za IPC Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju, koje će se održati u talijanskomTarvisiu od 23. do 31. siječnja sljedeće godine. U prvom super veleslalomu Sokolović je osvojio 5. mjesto, dok je u drugom zauzeo 7. mjesto. U obje utrke pobijedio je Nijemac Kreiter.

Za natjecanja na Pitztaler Gletscheru prijavljeno je 30 zemalja s oko 100 natjecatelja u ženskoj i muškoj konkurenciji u kategorijama slijepi i slabovidni, stajaći i sjedeći.

N Otvorenom prvenstvu Njemačke vozi se disciplina veleslalom. Za Hrvatsku nastupaju u kategoriji slabovidnih i slijepih Eva Goluža i Damir Mizdrak, Lovro Dokić u kategoriji stojećih te u kategoriji sjedećih skijaša Dino Sokolović.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti