Varaždin: Mali kreativci iz dječjih vrtića u humanitarnoj akciji za djecu s teškoćama u razvoju

Udruga 'Uz tebe sam' osnovana je s ciljem savjetovanja, edukacije, promicanja, razvitka i unapređenja psihofizičkih sposobnosti djece i mladih

 

Mali kreativci iz varaždinskih dječjih vrtića u suradnji sa Rotary Club Varaždin 1181, NC Lions Club Varaždin Millennium te Interact Club Varaždin 1181, krenuli su u izradu novogodišnjih poklona za koje će se prikupljati dobrovoljni prilozi tijekom studenog i prosinca u sklopu Adventa u Varaždinu, u ulici Ankice Opolski. Prikupljena sredstva bit će donirana varaždinskim Udrugama 'Uz tebe sam' i 'Zipka'.
Udruga 'Uz tebe sam' osnovana je s ciljem savjetovanja, edukacije, promicanja, razvitka i unapređenja psihofizičkih sposobnosti djece, mladih, roditelja i drugih odraslih osoba, osoba s oštećenjima CNS-a, osoba s neuromotornim poremećajima, osoba s imunosistemskim bolestima i dr. Udruga pomaže djeci s teškoćama u razvoju, motoričkim smetnjama, ADD, ADHD, cerebralnom paralizom i dr., kao i njihovim obiteljima, od najranije dobi do 14 godine kroz individualni rad s roditeljima i djecom s teškoćama u ućenju, ADHD-om, poremećajima u ponašanju i slično.

Zipka – Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije, pomaže djeci koja rastu u udomiteljskim obiteljim i broji sedamdesetak članova za koje organizira niz edukativnih i kreativnih radionica u prostorima Obiteljskog centra Varaždinske biskupije.

Božica Ravlić