Galerija Sunce: Izložba crteža 'Ratna priča' general pukovnika Franje Feldiija

Za časno i odgovorno izvršavanje zadaća u Domovinskom ratu i iskazanu hrabrost Feldi je odlikovan najvišim vojnim odličjima

 

Galerija Sunce ustanove URIHO poziva vas na otvorenje izložbe crteža 'Ratna priča' generala Franje Feldiija u četvrtak, 17. studenoga u 18 sati, Avenija Marina Držića 1, Zagreb.

Franjo Feldi, general pukovnik u mirovini, rođen je 1. siječnja 1938. godine u siromašnoj obrtničkoj obitelji u Srijemskoj Mitrovici.

Za časno i odgovorno izvršavanje zadaća u Domovinskom ratu i iskazanu hrabrost odlikovan je najvišim vojnim odličjima. Potpredsjednik je Glavnog odbora Udruge protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata, predsjednik Zavičajnog kluba Mitrovčana, počasni član Zaprešićana, član Udruge likovnih stvaralaca (ULS) Zaprešić, Akademije Art i Hrvatskog likovnog društva HLD u Zagrebu.

Bavi se slikanjem više od 45 godina - grafike, akvareli i ulja na platnu - a sudjelovao u više likovnih kolonija, samostalnih i skupnih izložbi u Zagrebu, Sisku, Zaprešiću, Delnicama, Požegi, Zadru,Virovitici…

In Portal