Udruga Adopta: U 'Mjesecu posvojenja' svjetska akcija kojom se ističe važnost posvajanja

Kako bi podržali posvojenje i obitelji nastale posvojenjem, na društvenim mrežama građani mogu objaviti fotografije dlana s nacrtanim smiješkom, poručili su iz udruge

 

Tijekom studenoga, tzv. "Mjeseca posvojenja", udruga Adopta će prikazivati filmove, predstavljati knjige i brošure te održavati predavanja o problematici posvajanja, priopćeno je u ponedjeljak iz Adopte, neprofitne organizacije koju su osnovali posvojitelji i potencijalni posvojitelji.

Na Svjetski dan posvojenja, 9. studenoga, Adopta poziva građane da se priključe svjetskoj akciji kojom se ističe važnost posvajanja. Kako bi podržali posvojenje i obitelji nastale posvojenjem, na društvenim mrežama građani mogu objaviti fotografije dlana s nacrtanim smiješkom, poručili su iz udruge.

Dan prije Adopta će u svojim prostorijama prikazati kratak film sa svjedočanstvima triju posvojenih djevojaka. "Dora, Lucija i Margareta će, među ostalim, govoriti o posvojenju, želji da upoznaju biološke roditelje, s kojim se problemima posvojena djeca suočavaju, koliko je bitna kvalitetna komunikacija s posvojiteljima i sl.", priopćili su organizatori.

Predstavit će se nova tiskana izdanja priručnika Adopte "Kako pripremiti dijete za posvojenje", koji sagledava potrebe djeteta i posvojitelja, te brošura "Moja posvojiteljska obitelj". Film "Usvajanje odobreno", autobiografska priča južnokorejskog animatora Junga kojeg je usvojila jedna belgijska obitelj, bit će prikazan 10. studenog u Adopti.

Građani se 22. studenoga u Adopti mogu uključiti u knjižni klub gdje će se govoriti o knjizi "Sedam navika uspješnih obitelji" Stephena R. Coveyja. Udruga organizira i predavanja za stručnu zajednicu o pripremi djeteta za posvojenje, ali i druženja s građanima.

Predstavljanje slikovnice "Mama za Koka" autorice Keiko Kasza održat će se u knjižnici Prečko 24. studenoga. Slikovnica, na djeci prihvatljiv način, govori o posvajanju i prihvaćanju različitosti, kaže se u priopćenju.

Hina