BK Željko Klepač – URIHO: Zagrebački boćari s invaliditetom osvojili broncu na igrama u Poreču

"Mogu izraziti veliko zadovoljstvo ponovnim osvajanjem jednog od pobjedničkih postolja, usprkos ogromnim oscilacijama u igri naših boćara", rekao je Željko Jarić Pavičić, predsjednik BK Željko Klepač - URIHO

 

Na sportsko-rekreativnim igrama, koje su se održavale od 20. do 23. listopada u hotelu Dijamant u Poreču, održano je i natjecanje u konkurenciji nekategoriziranih sportaša, odnosno u rekreaciji u boćanju za osobe s invaliditetom. Prvenstvo je bilo namijenjeno boćarskoj kategoriji BC5, u kojoj se igra isključivo u tročlanim ekipama bez obzira na stupanj i vrstu tjelesnog oštećenja.

Na natjecanju je sudjelovalo osam ekipa: BK Dan Slavonski Brod, BK Sveti Duje Split, BK CPO Zagreb, Istrijana 1 i 2, BK Varaždin, BK Pulac Rijeka i BK OSI DDZ Željko Klepač - URIHO.

Prvo mjesto su osvojili igrači Istrijane, drugi igrači BK Dan Slavonski Brod dok su treće bili bočari iz BK Željko Klepač - URIHO.

"Mogu izraziti veliko zadovoljstvo ponovnim osvajanjem jednog od pobjedničkih postolja. Usprkos ogromnim oscilacijama u igri naših igrača Saldina Đuhere, Tea Gatakčića i Nikice Trbovića tijekom turnira, uz ogromni trud uspjeli su doći do zaslužene brončane medalje. U utakmici za treće mjesto pobijedili su ekipu BK Varaždin rezultatom 5:3. Ovim uspjehom ostvarili smo nastavak četverogodišnjeg niza osvajanja pobjedničkih postolja. Naši rekreativci su u povijesti kluba nastupili na pet natjecanja i osvojili su zlatnu medalju 2015. godine, dvije srebrne i dvije brončane medalje. Uz trenera ekipe Dražena Rebselja i moju pomoć uspješno smo ostvarili taj zadani cilj", rekao je Željko Jarić Pavičić, predsjednik BK Željko Klepač - URIHO.

"Natjecanje je bilo vrhunski organizirano. Mi, kao i uvijek, idemo s maksimalnom koncentracijom na igru, i svjesni smo činjenice da smo uvijek u konkurenciji za medalju s obzirom na naš način i brojnost treninga. Treninzi se održavaju svakodnevno po tri sata, uključujući i subote“, izjavio je Davor Komar, predsjednik BK Istrijana.

D. Glažar

 

Povezane vijesti