Paraolimpijske igre: Prvi dojmovi naših sportaša u Rio de Janeiru jako su loši

Dva dana uoči dolazaka prvih sportaša radnici su tek napustili uređenje paraolimpijskog sela i očito da će organizator igara morati još neke nedostatke otklanjati do 7. rujna, na dan otvaranja 15. POI

 

Nakon što su 31. kolovoza iza 9 sati poletjeli iz Međunarodne zračne luke Zagreb, rano ujutro, s prvim satom jučerašnjeg dana, prvi hrvatski paraolimpijci stigli su u paraolimpijsko selo u Rio de Janeru.

"Legli smo spavati tek u 2 sata ujutro. Sve je užasno bilo sporo, mislim da smo više čekali na aerodromu nego što je let trajao. Prvi dojmovi su loši, svi su jako umorni od puta", izjavio je član stručnog stožera hrvatske atletske reprezentacije Ivan Čengić.

Dva dana uoči dolazaka prvih sportaša radnici su tek napustili uređenje paraolimpijskog sela i očito da će organizator igara morati još neke nedostatke otklanjati do 7. rujna, kada je u 23 sata po hrvatskom vremenu zakazana svečanost otvaranja 15. POI, na poznatom stadionu Maracana u Rio de Janeiru

Hrvatske boje u Rio de Janeiru branit će 19 sportaša u pet sportova: atletici, stolnom tenisu, plivanju, streljaštvu i judu.

Hrvatsku će u atletici predstavljati Branimir Budetić i Milka Milinković (koplje), Marijan Presečan, Ivan Katanušić, Josip Slivar, Matija Sloup, Mladen Tomić, Miljenko Vučić (kugla), Mikela Ristoski i Zoran Talić (skok u dalj) te Velimir Šandor (disk).

Stolni tenis će imati četiri predstavnice: Sandru Paović, Anđelu Mužinić, Helenu Dretar Karić i Mirjanu Lučić. Dino Sinovčić i Kristijan Vincetić će se natjecati u plivanju, Lucija Brešković u judu, a u streličarstvu će nas predstavljati Damir Bošnjak.

Na POI će nastupiti 4500 sportaša iz 176 zemalja, a kroz 11 dana natjecat će se u 23 sporta.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti