Paraolimpijske igre: Hrvatski atletičari u borbi za dva preostala mjesta za Rio de Janeiro

"Sam plasman na Paraolimpijske igre u Riju bi mi puno značio, to bi bile moje treće Igre. paraolimpijska medalja je moja tiha patnja i jedina u kolekciji koja mi još nedostaje", kaže Josip Slivar

Josip Slivar

Ove godine IPC Grand prix serija u atletici se sastoji od deset različitih natjecanja na pet kontinenata između veljače i srpnja. U Berlinu nas tako ovog vikenda očekuje Berlin Open Grand Prix na kojem će se natjecati našiVelimir Šandor, Jelena Vuković i Marijan Presečan, koji se nalazi u kvalifikacijskom procesu za nastup na Paraolimpijskim igrama u Riju.

“Pripremam se i očekujem da ću popraviti rezultat s Europskog prvenstva u Grossetu i da skočim barem jedno mjesto na svjetskoj listi. Cilj mi je baciti osobni rekord. Nisam previše zadovoljan svojim dosadašnjim rezultatima, tek sam mjesec dana prije Grosseta uhvatio ritam i pravu formu. Glavni razlog vidim u pretreniranosti, te se nadam kako ću pravu formu uspjeti pokazati u Berlinu. Lagao bih kad bih rekao da ne očekujem plasman u Rio, jer sam do kraja ožujka bio 5. na svjetskoj listi što mi je garantiralo vizu za Rio. Dati ću sve od sebe pa ćemo vidjeti, nadam se da ću Berlin dobro odraditi pa ćemo pričati o Riju.” – izjavio je Marijan Presečan.

Također, u narednom tjednu London će ugostiti i IPC Grand Prix Finale na kojem će uz potvrđenog kandidata za Rio Ivana Katanušića nastupiti i Josip Slivar koji se nalazi u kvalifikacijskom procesu.

“Vratio sam se iz Amsterdama s novim osobnim rekordom u bacanju diska i pun samopouzdanja odlazim u London. Očekujem da će i tamo rezultati biti na nivou. Sam plasman na Paraolimpijske igre u Riju bi mi puno značio, to bi bile moje treće Igre. Iako se povodim onim – važno je učestvovati, a ne pobijediti – paraolimpijska medalja je moja tiha patnja i jedina u kolekciji koja mi još nedostaje. Ako izborim plasman sve je moguće, osjećam se odlično, treninzi pod vodstvom Zorana Čujića idu prema planu i programu kako smo i zacrtali. No, nešto će se pitati i konkurenciju, Amerikanci imaju izrazito snažnu reprezentaciju, tu je i naš Ivan Katanušić, pa Britanac Greaves, Matušik iz Slovačke”, izjavio je Slivar.

Izvor: HPO

 

Povezane vijesti