Heroji: Djeca liječena od malignih bolesti osvojila 6 medalja u Moskvi

Ne može se ni nabrojati koliko je Krijesnica, udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima, alarmirala medije o teškom položaju mališana oboljelih od opakih bolesti, a onda im njihovi "štićenici" naprave najbolji mogući PR. Naime, rasture na međunarodnim sportskim igrama "Djeca pobjednici"

Možda su samo rijetki  - osim njihovih roditelja i udruga koje brinu o njihovu boljitku - znali za njihovo postojanje, a, eto, oni se odlučili predstaviti široj javnosti ništa manje nego kao sportski genijalci. Ne može se ni nabrojati koliko je Krijesnica, udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima, alarmirala medije o teškom položaju mališana oboljelih od opakih karcinoma, a onda im njihovi "štićenici" naprave najbolji mogući PR. Naime, rasture na sportskim igrama "Djeca pobjednici" u Moskvi"

Evo kako ide priča. Tim djece koja su zvršila liječenje od malignih bolesti i njihovih roditelja iz Hrvatske, pod sloganom "Malo svjetlo nade", sudjelovao je na Svjetskim igrama "Djeca pobjednici“, koje su se održavale u Moskvi od 13. do 17. lipnja, a u Hrvatsku su se vratili s 5 zlatnih i jednom brončanom medaljom, priopćila je Krijesnica.
Svjetske igre, kako se navodi, okupile su gotovo 400 djece iz različitih zemlja i gradova, različitih jezika i u dobi od 7 do 17 godina. Okupljenoj djeci zajedničko je bilo da je svatko od njih prošao snažnu bitku i pobjedio malignu bolest, navodi se u priopćenju.

Djeca koja su završila liječenje od maligne bolesti sudjelovala su u natjecateljskim igrama poput šaha, stolnog tenisa, plivanja, streljaštva, malog nogometa i trčanja i pokazala cijelom svijetu da nema ništa što im nije dostižno i da će uvijek biti pobjednici, ističe udruga Krijesnica.

Cilj Svjetskih igara "Djeca pobjednici" je usmjeriti pozornost na probleme dječje onkologije, razbiti uvjerenje da je maligna bolest neizlječiva i ujedno omogućiti djeci liječenoj od malignih bolesti jačanje samopouzdanja i unutarnje snage te tako doprinijeti boljoj kvaliteti života nakon liječenja, ali i osnažiti djecu koja su u procesu borbe s bolešću!

In-Portal / Hina