Dobra vijest: Ministarstvo socijalne politike i mladih osiguralo više od osam milijuna kuna za nove projekte udruga

Natječaji se, uz ostalo, odnose na programe osposobljavanja mladih za poduzetništvo i samozapošljavanje, te prevenciju raznih oblika nasilja

 

Ministarstvo socijalne politike i mladih raspisalo je Poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2016. godinu te Poziv za prijavu projekata udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima.
Na Poziv usmjeren mladima svoje projekte mogu poslati udruge koje se bave tom skupinom korisnika. Cilj natječaja je osnažiti i osposobiti udruge mladih i za mlade te jedinice JLP(R)S kako bi se potaknulo aktivno sudjelovanje mladih u društvu, osnivanje ili nastavak rada lokalnih info centara, osmišljavanje lokalnih i regionalnih programa za mlade te osposobljavanje mladih za (društveno) poduzetništvo i samozapošljavanje. Za financiranje ovih projekata osigurano je 4.300.000 kuna, a planira se financirati između njih 30 i 50. Rok za podnošenje prijava završava 24. lipnja 2016. godine. 
Na Poziv usmjeren prevenciji nasilja nad i među djecom i mladima svoje projekte mogu poslati udruge kojima je u cilju smanjiti sve pojavne oblike nasilja unutar navedene skupine korisnika. Ovisno o prioritetnom području, mogu se prijaviti projekti koji služe prevenciji nasilja među mladima, prevenciji nasilja u partnerskim vezama, prevenciji elektroničkog nasilja te nasilja nad i među djecom. Za financiranje ovih projekata osigurano je 4.000.000 kuna, a planira se financirati između njih 25 i 30. Rok za podnošenje prijava završava 27. lipnja 2016. godine. 
Natječajna dokumentacija za oba Poziva šalje se preporučeno poštom, putem dostavljača ili osobno (predaja u urudžbenom uredu), onoj regionalnoj zakladi koja pokriva područje na kojem se provodi većina projektnih aktivnosti. Za Istarsku, Primorsko-goransku, Karlovačku, Sisačko-moslavačku i Krapinsko-zagorsku županiju to je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Više informacija o raspisanim Pozivima, kao i cjelokupnu natječajnu dokumentaciju, možete pronaći na mrežnim stranicama Zaklade na adresi www.civilnodrustvo-istra.hr.

In Portal

 

Povezane vijesti