Leonela Pomper: Otvoreno pismo ministrici socijalne politike i mladih Bernardici Juretić

Leonela Pomper, Leonova majka, uputila je otvoreno pismo ministrici socijalne politike i mladih Bernardici Juretić koje In Portal prenosi u cijelosti

 

Leon Lapaš je dječak koji ima tri otvora na tijelu koji mu omogućuju život. Više od 20 dijagnoza, ne može sjediti, govoriti, slabo vidi i čuje, ne može disati bez spremnika s kisikom, ne može tražiti ostvarenje svojih prava, no zato ima majku Leonelu koja godinama spava tek koji sat, čije zdravlje je ozbiljno narušeno... No Leon je njezin svijet u čije ime ruši granice izdržljivosti.

"Poštovana ministrice!
Ne vidim više tipkovnicu od neprospavanih noći skoro 11. godinu! Ime mi je Leonela Pomper i samohrana sam majka troje dece. Leon se rodio zdrav no radi liječničke pogreške nije mi stigao reći ni mama!
Za sve napisano možete me i tužiti, više mi je svejedno, ali napisati ću sve što mislim gospođo Bernardice od kada ste vi postali ministrica!
Uzimali bi njihove osobne invalidnine nešto što im Zakonom pripada? Ulazi sve u imovinski cenzus? Nama roditeljima njegovateljima smanjivali bi place ? Pa da se plate tamburaši? DOĐITE MI U KUĆU!
POZIVAM VAS NA 24 SATA. PREVIJTE MU TE TRI RUPE NA TIJELU SVAKO JUTRO I VEČE GLEDAJTE KAKO JE JADAN IZBUŠEN KAO SIR!
Godine 2007. sam i ja bila pred Vladom i borila se kada je izglasan Zakon o statusu roditelja njegovatelja! Dosta mi je borbe više, ali vjerujte, borit ću se! Tko ste Vi da sudite? Ma kakve veze Vi imate s politikom? Imate kao i ja! Dosta je! Njemu nemate što uzeti više osim ako želite kada dođe taj trenutak velikodušno platiti sprovod! Terminalna faza...
Tako da njemu nikad nije potrebno vještačenje. Voljela bih da je drukčije ali nije... No svoje prste u to malo života još što mu je ostalo gurati nećete! A ima nas, još više nego vas!"
Leonela Pomper