NETFLIX Nova serija koja u pravome svjetlu prikazuje osobe s autizmom

Nakon uspjeha višestruko nagrađivane australske serije, američka verzija govori o jedinstvenoj i raznolikoj galeriji likova koji traže nešto za što se svi nadamo da ćemo pronaći, dakle voljeti i biti voljen

Love on the Spektrum

 

Imaju li osobe s autizmom pravo na ljubav, pitanje je nad kojim će se većina javnosti vjerojatno zgražati. S pravom, naravno, jer ljubav pripada svakome od nas, s tom razlikom da romantične veze stvaramo svatko na svoj način.

Upravo se na to fokusira nova dokumentarna serija 'Love on the Spectrum US' (Ljubav na spektru) koja će se prikazivati na Netflixu, a priča je o autističnim osobama u svijetu 'brzih spojeva', ovaj put usredotočujući se na grupu pojedinaca iz spektra u Sjedinjenim Državama.

Serija od šest epizoda nastavak je australske franšize koja je debitirala na Netflixu 2020. i iza sebe ima dvije sezone koje bilježe visoku gledanost.

- Love on the Spectrum je pronicljiva i dirljiva dokumentarna serija koja prati osobe s autizmom dok se kreću svijetom spojeva i romantičnih veza - objavio je Netflix.

- Nakon uspjeha višestruko nagrađivane australske serije, američka verzija govori o jedinstvenoj i raznolikoj ekipi likova koji traže nešto za što se svi nadamo da ćemo pronaći, dakle voljeti i biti voljen.

Trailer za novu seriju, koja prikazuje osobe s autizmom i njihove obitelji, predstavlja muškarce i žene koji pokušavaju ostvariti kontakt kroz neobične dijaloge i intimne ispovijesti koje nam otkrivaju kako je to živjeti s autizmom u ovo turobno vrijeme. Iznenadit ćete se koliko su osobe s autizmom nerijetko suvislije u traženju pravog partnera od onih koji autizam nemaju.

Serija 'Love on the Spectrum US' bit će dostupna na Netflixu od 18. svibnja.

 

Mladen Kristić