GASTRO KUTAK

Slastica koja vraća u djetinjstvo - RIŽA NA MLIJEKU

Ova poslastica gotova je za svega desetak minuta, a u sekundi vraća u djetinjstvo. Uz poneki dodatak možete je pretvoriti iz doručka koji vam se spremala baka u izvanrednu, modernu slasticu

ZAGORSKI ŠTRUKLI, specijalitet s popisa nematerijalne kulturne baštine Hrvatske

Zagorski štrukli popularno su tradicionalno hrvatsko jelo koje se sastoji od tijesta i raznih vrsta nadjeva, a mogu se kuhati ili peći. Zagorski štrukli su 2007. godine uvršteni na popis nematerijalne kulturne baštine Hrvatske

Savršenstvo okusa - GRČKA SALATA s kozjim feta sirom

Grčka salata se priprema sa svježim sastojcima koji ne zahtijevaju kuhanje, a sadrži povrće i fetu, tipični grčki sir od kozjeg ili ovčjeg mlijeka. Ima nježan, malo slankast okus zbog fete koja savršeno ide uz rajčicu

ZAPEČENE KRUŠKE S MEDOM I ORASIMA

Predlažemo da probate ovaj ukusni desert, koji možete pripremiti za svaku priliku. Oduzet će samo pet do deset minuta, a ostavit će dojam o kojem će se još dugo pričati

Budite kao pčelice i napravite domaći MED OD MASLAČKA

Med od maslačka nije med koji rade pčele, već je zapravo sirup od maslačka napravljen od cvijeća i šećera, uz dodatak agruma, a ponekad i začinskog bilja. Dobra je zamjena za med za vegane i sve koji su alergični na 'obični' med, a sličnog je okusa

ZOBENU KAŠU jedite što češće, najbolje za doručak

Zobena kaša čuvat će vaše srce, kožu, potaknuti probavu i pomoći kod mršavljenja, stabilizirati vaš šećer, poboljšati imunitet, a uz sve to je i fina, pogotovo ako je obogatite drugim sastojcima

Lagano i fino - DIVKA S KRUHOM ILI ŽGANCIMA

Divka je alternativa za kavu, ne sadrži kofein, a napravljena je od mljevene mješavine prženog ječma i prženog korijena cikorije. Kremastog je i bogatog okusa, prirodna, ne sadrži kemikalije ili konzervanse. Zbog nedostatka kofeina, možete je piti i uvečer pred spavanje te se dobro naspavati ...

Odmorite želudac nakon blagdana uz VARIVO OD RAZNOG POVRĆA

Kako bismo iz organizma isprali sve one toksine koje su se kumulirali pretjeranim blagovanjem potrebno je u jelovnik uvrstiti što više juha i variva

Petak je dan za ribu - može li bolje od DALMATINSKOG BRUDETA?

Brudet je riblji paprikaš koji se priprema u hrvatskim krajevima - Dalmacija, Kvarner i Istra - te uz obalu Crne Gore

Znanost potvrdila ono što naše bake i mame oduvijek znaju - PILEĆA JUHICA je najbolji lijek

Tijelo koje napadaju različiti alergeni i virusi bori se s njima, a da bi uspjelo iz borbe izaći kao pobjednik, potrebno je da se 'ispere'. Pileća juha je jedan od najbolji načina da se tijelo 'opere' od virusa, jer ubrzava izbacivanje loših stvari iz organizma

Omiljeno jelo koje krivo spravljamo - BOLOGNESE

Izvan Italije izraz 'bolognese umak' često se koristi za umak na bazi rajčice u koji je dodano mljeveno meso - takvi umaci zapravo su obično sličniji ragù alla napoletana. Iako se u Italiji ragù alla bolognese ne priprema sa špagetima, 'spaghetti bolognese' postali su popularno jelo u mnogim ...

Ručak za pet - MUSAKA

Želite li svoje ukućane iznenaditi jednostavnim i ukusnim obrokom, savjetujemo vam da napravite musaku s krumpirom. Postoje brojne varijate ovog jela, a mi vam donosimo recept koji se može napraviti u samo pola sata

Zašto si početak tjedna ne uljepšate BUČNICOM?

Tražite li bundevu za bučnicu, birajte običnu uljnu bundevu. Mlado meso ove bundeve je gotovo bijele boje i na tržnicama ga vrlo često možete kupiti već naribano i olakšati si posao