Tuna je zbog više razloga dobra za konzumaciju, njezine blagodati mogu uvelike poboljšati ljudsko zdravlje i produžiti životni vijek čovjeka
U našim krajevima jela iz woka su jako popularna te polako postaju dio domaćih prehrambenih navika. Danas vam donosimo jednostavan recept u kojem možete osjetiti blagi okus egzotike s istoka
Priprema ovog ‘oblizeka’ iznimno je brza i jednostavna pa ga čak i početnici mogu savladati bez ikakvih problema. Popularnom lungiću potrebna je tek kratka termička obrada, a umak od senfa odlično će se složiti i s mesom i s velikim brojem priloga
Koje god boje da je paprika, radi o istom povrću - razlika je samo u vremenu zrenja. Zelene paprike se beru jako mlade, nakon njih slijede žute, pa narančaste, a crvene trebaju zrijeti još dodatnih mjesec dana te stoga sadrži puno sekundarnih biljnih ulja i najviše vitamina C
Banana bread je vrsta slatkog kruha. Temeljni sastojci su banane, čokolada i brašno. Najčešće se koristi pšenično brašno, ali u zadnje vrijeme sve su popularnije ostale vrste žitarica, poput pira, heljde ili zobi
Prvo ispecite palačinke kako i inače radite, ali svakako pazite da ne budu slatke pa iz smjese izostavite rum i slične sastojke, a i sa šećerom budite jako oprezni ili ga potpuno zaobiđite
Fritule su tradicionalna hrvatska poslastica koja se priprema najčešće za Božić. Slične su im talijanske zeppole, venecijanske frìtole i nizozemski oliebollen. Možemo ih aromatizirati rumom, koricom citrusa, dodati im grožđice, posuti šećerom u prahu ili preliti čokoladom…
Ova niskokalorična juha je veoma zasitna te je izvrsna ukoliko želite izgubiti višak kilograma. Butternut bundeva od koje se radi juha je iznimno zdrava te bogata vitaminom A, B-6 , C, magnezijem, kalcijem i željezom
Priprema ovog predjela ne zahtjeva previše vremena, a kombinirati možete različite sastojke za nadjev. Danas vam donosimo varijantu od poriluka i pancete.
Bagrem potječe iz jugoistočnog dijela SAD-a, ali se proširio gotovo po cijelom svijetu. U Europu je prenesen 1601. godine, a u šumama kontinentalne Hrvatske je jedna od najraširenijih vrsta drveća
Bijele cvjetove bazge možete pretvoriti u domaći sirup koji će vam okusom cvijeća osvježiti dan i očarati svojom prirodnom aromom
U ovo doba godina, kada svi osjećamo posljedice proljetnog umora, juha od koprive podiže energiju i vraća snagu
Ovaj jednostavan kolač s jagodama brzo je gotov, a biskvit je nevjerojatno mekan i ukusan
Recept za crni rižoto je vjerojatno nastao pod utjecajem Venecije i Trsta, ali se rijetko može naći s druge strane Jadrana. Što idemo dalje od našeg jadranskog bazena, sipe postaju velike i teške, prestaju biti mekane i ukusne, a takvi primjerci, naravno, nisu baš cijenjeni
Još za vrijeme mletačke republike spremali su se ‘slatkiši’ zvani crostoli, dok su drugdje bili poznati kao sfrappole, galani, bugie, cenci, donzelle i chiacchiere. Iz Italije su se proširile i u Francusku gdje su ih zvali merveilles ('čuda'), Poljsku (gdje ih nazivaju chruściki), u Grčku ...
Ako nemate cannellone, dobro će doći i listovi za lasagne, ali ih prethodno trebate kratko kuhati u vrućoj vodi da omekšaju, a kad ih napunite nadjevom, zarolajte ih poput palačinki
Dolaze vam gosti, a nemate ideju što spremiti? Teleći medaljoni prava su stvar za ovu priliku. Hrskavi zalogaj koji je brzo gotov oduševit će vaše goste i vašu kuću će zapamtiti kao kuću gdje se dobro jede
> Pošalji svoj recept
CROWDFUNDING KAMPANJA Podržite nastavak djelovanja Inkluzivne farme u Hrastovici
Udruga Golubica iz Vukovara provodit će projekt 'IRIS - Inkluzivne rute Istočne Slavonije'
GLOBALNA INICIJATIVA Sljedeća generacija lidera s invaliditetom radikalno će utjecati na naše živote
KAZALIŠTE ŽAR PTICA Počeo veliki projekt Inkluzivnog kazališta predstavom Mala Frida
VIŠNJA MAJSEC SOBOTA Lekcije iz povijesti, dio peti